Business

Old warehouse upcycles into early learning centre

Old warehouse upcycles into early learning centre

AN old warehouse space has been transformed into an early learning centre in Edgewater.

SPH Architecture and Interiors has been working with owners and sisters Sam and Angela Morelle of Keiki Early Learning centres to upcycle the building.

Opening on January 20, it has five large playrooms with direct access to the outdoors, a kitchen and art, sensory and dining rooms accommodating 120 children up to the age of 5.

A large portion of the existing roof sheeting was also removed to create a natural outdoor space designed for play-based learning with a large amount of shaded veranda space to allow for outdoor play all year round.

Inside also draws inspiration from nature with warm colours, timber screens and additional glazing to increase the natural light.

“At Keiki Early Learning, we firmly believe the environment is the third teacher, with family and educators being the first and second,” Sam said.

“The physical environment should not be a backdrop to the curriculum but rather is part of the program.

“Outside in the beautiful gardens at each of our childcare centres we have incorporated natural materials amongst our climbing structure that provides opportunities for a level of controlled risk-taking.

“It is designed to provide countless opportunities for open-ended play to suit different abilities and interests.”

As part of the project, SPH Architecture and Interiors and Keiki Early Learning also worked with Ballpoint Construction and Apil Group.